Búcsúzunk volt csoporttársunktól, Dr. Varga Judittól

A COVID, ez a kegyetlen koronás gyilkos egy volt csoporttársunk életét is elragadta. Veszteség érte az 1972-ben végzett fogorvos évfolyamot és annak „J” csoportját. Dr. Varga Judit december 14-én távozott tőlünk. Megrendülve és fájó szívvel búcsúzunk tőle.      

Mindannyian 1967 szeptemberében kezdtük meg tanulmányainkat és töltöttünk el együtt öt feledhetetlen évet a diploma megszerzéséig.

 

 

 

Dr. Varga Judit  kedves csoporttársam édesanyjával élt együtt, nagyon ambiciózus, érzékeny, tanulni vágyó, színes és nagyon művelt személyiség volt. Jól és szorgalmasan tanult és végül cum laude diplomával lett fogorvos. Jól emlékszem rá, amikor mi együtt II. éves korunkban rektori pályázatot készültünk írni „A ductus  parotideus (Stenon)  korróziós anatómiája” címen. Heteket töltöttünk az Anatómiai Intézetben Csányi Károly doktor vezetése alatt a hatalmas kutya fejekkel, megkísérelni kanülálni a Stenon vezetéket, nem sok sikerrel. Végül a természet és kísérleti alanyaik enyészete vetett végett vizsgálatainknak és így nem volt sikeres első közös kutató munkánk. Végzés után Judit több helyen dolgozott, majd egy megnyert japán tanulmányút révén elkerült Japánba, ahol nem csak az országgal esett szerelembe, de megismerte későbbi gyermeke apját, akivel Budapesten kötött házasságot. Ennek gyümölcse lett egyetlen fia, aki élete végéig Judit büszkesége és szemefénye volt. Japán gyökeresen megváltoztatta Judit szakmai pályafutását, egyre jobban eltávolodott a fogorvosi praxistól és lett japán nyelvi fordító, tolmács és idegenvezető. Csak nagyon kevesen uralták úgy ezt a nehéz nyelvet és írásrendszert mint Judit. A 2010-es évek után egészsége fokozatosan romlott és végül egy krónikus osztály betegeként kapta meg a COVID fertőzést, amely az amúgy is gyenge szervezetét napok alatt legyűrte. Bár elszakadt első hivatásától, emlékét, mint a J/3 csoport egyik legszínesebb tagját örökre megőrizzük szívünkben.

Judit, nyugodjál békében!

 

                                                                  

       Dr. Gera István 
  FOK 1972 J/3 csoport 
 

 

magyar